Werkwijze. Wat mag je verwachten?

Benieuwd hoe een week er van mij uitziet?

Bekijk dan deze korte time-lapse:

Ik help je graag jouw talenten te tonen door die van mij in te zetten. Door mij te vertellen wie je bent en wat je doet, kan ik je helpen bij de verdere professionalisering van jouw bedrijf.

Werkwijze

We gaan eerst samen in gesprek, zodat jouw wensen duidelijk worden. ​Vóór het fotograferen en/of ontwerpen is het namelijk erg belangrijk dat ik weet wat je wilt, nodig hebt en wenst, wat je van mij verwacht, voor wie het is (doelgroep) en wanneer jij er mee aan de slag wil (deadline).

Na het gesprek ontvang je van mij een offerte op maat. Na het ontvangen van de getekende opdrachtbevestiging start ik het ontwerpproces en/of plannen we de fotoreportage in.

Jouw info + mijn professionele kennis zorgen voor een uniek eindproduct voor jou.

Grafisch ontwerp

Er worden één, twee of drie ontwerpschetsen gepresenteerd. Het aantal ontwerpen is afhankelijk van welk communicatiemiddel we gaan ontwerpen. De ontwerpen worden per mail toegestuurd. De ontwerpen kun je uiteraard voorzien van feedback. Een nieuw voorstel wordt naar aanleiding van de verkregen feedback aan je gepresenteerd. Deze werkwijze wordt herhaald totdat een definitief ontwerp is verkregen (maximaal 3 correctierondes). Na akkoord lever ik je de afgesproken bestanden aan en/of worden de bestanden aan de drukkerij geleverd. Ik geef je een seintje als het drukwerk opgehaald kan worden op de Industrieweg 23 in Boxtel.

Fotografie

Tijdens het eerste gesprek bespreken we jouw wensen, het einddoel van de fotografie en wat ik hierin voor je kan betekenen.

Als we een klik hebben plannen we de reportage in. 

Tijdens de reportage vraag ik je geduld en jouw tijd. Tijd om in alle rust de juiste beelden te kunnen maken.

De fotoshoot vindt plaats in de fotostudio in Boxtel of op een gewenste locatie naar keuze.
Ik fotografeer maximaal 8 personen.

Circa 1 week na de fotoshoot kun je jouw foto’s in een online gallery bekijken en selecteren. Je ontvangt hiervoor een mailtje van mij met een persoonlijke link.

Als jouw selectie bij mij bekent is, dan bewerk ik die foto’s tot in detail.

Je ontvangt van mij digitaal de factuur.

Na betaling ontvang je de gevraagde fotoselectie middels een downloadlink in jouw mailbox volgens de afgesproken voorwaarden.

Neem contact op met Daisy

Wil je graag even telefonisch overleggen, meer informatie opvragen of

direct - vrijblijvend - een kennismakingsgesprek plannen? Bel of mail mij dan gerust.

06 33 777 628

De ervaring van anderen

Stichting Brabants Centrum, Boxtel

Al geruime tijd werk ik heel graag samen met Daisy. Ze is niet alleen een goede ontwerpster en fotografe, maar ook een fijn mens om mee te werken. De communicatie is gemakkelijk en snel.Voor Stichting Brabants Centrum is ze van grote waarde.

Henk van der Zee

Stichting Brabants Centrum, Boxtel

Vraag informatiebrochure aan

Vraag eenvoudig de informatiebrochure aan en ontvang deze direct in pdf-vorm.

Dank je wel voor het aanvragen van de brochure.

 
Waarom ik geen bronbestanden deel

Ik deel niet zomaar bronbestanden met je. Als ik de bronbestanden uitlever kan ik de kwaliteit hiervan niet meer bewaken, omdat er ‘gerommeld’ kan worden in het ontwerp. De huisstijl kan een eigen leven gaan leiden, wat niet ten goede kan komen aan de grondlegger van het middel; de ontwerper.

Als ontwerper ben je emotioneel betrokken bij het ontwerp. Je legt er je volledige kennis en creativiteit in voor een mooi en pakkend eindresultaat. En dat wil je graag bewaken voor de opdrachtgever.

Als klant betaal je voor het product en niet voor het bestand. Ik back-up al mijn werk intern en extern als onderdeel van mijn service naar mijn bestaande en voormalige klanten.

In principe lever ik dus geen bronbestanden uit, omdat ik jou zo kan helpen de kwaliteit van je (huis(stijl) hoog te houden. Ik kan echter een aantal situaties bedenken waarbij ik de bestanden wel met je deel:

  • Je kiest voor een samenwerking met een andere grafisch ontwerpster.

  • Je betaald voor het bronbestand, zodat je zelf met een andere leverancier het product kan realiseren (denk aan een drukkerij of signing-bedrijf). Door de betaling geef je aan dat je je bewust bent dat ik niet meer verantwoordelijk ben voor het eindproduct. Tevens betaal je voor een stuk rechten van mij als ontwerpster.

Waarom ik geen RAW-bestanden deel

Ik lever geen RAW-bestanden aan klanten. Soms vraagt een klant mij hiernaar, omdat hij of zij gelezen heeft dat ze ernaar moeten vragen. Anderen vragen naar deze RAW-bestanden, omdat ze denken dat een RAW-bestand van betere kwaliteit is.

In werkelijkheid is een RAW-bestand geen afgewerkt of bruikbaar product. Het bestand dient te worden bewerkt en omgezet in een bruikbare bestandsindeling. Zou je bijvoorbeeld een RAW-bestand willen laten afdrukken, dan krijg je te horen dat dit niet gaat. Elk vaklab (professioneel of voor particulieren) wil een JPEG-bestand hebben om afdrukken mee te maken, geen RAW-bestand.

Elke afbeelding die je ziet op mijn website, is een JPEG-bestand. Wanneer je mooie albums of wanddecoratie bekijkt, dan kijk je ook naar bestanden die zijn afgedrukt vanuit bewerkte, voltooide JPEG-bestanden en geen RAW-bestanden.

 

Zou ik jou een RAW-bestand geven dan is dat niet handig en zou het je uiteindelijk enkel frustreren.

Een andere reden waarom ik mijn RAW-bestanden in eigen beheer houd, is omdat het bewerken van de beelden (om er vervolgens JPEG's van te maken) deel uitmaakt van mijn creatieve proces. Dit proces maakt ook deel uit van wie ik ben als artiest en het gaat dus niet puur om "op het knopje drukken".

Wil je nog meer lezen over foto's en auteursrecht dan verwijs ik je graag door naar de website Focus Magazine.

20200529_LR_Oosterom_brandshoot_Daisy-76